About Me

 

Licențiată și Masterandă a Universității Naționale De Arte din București, România, artista Florentina Otari creează picturi abstracte cu câmpuri de culoare strict departajate geometric, minimaliste care inspiră un sentiment de ordine, stabilitate și repaos contemplativ.

 

Întotdeauna am fost atrasă de soluții care întruchipează simplitatea ca pas esențial spre chintesența lucrurilor.

În lucrările mele, îmbrățișând principiul Less is more, am găsit expresia care duce spre simplificare formală și constructivă inspirându-mă din formele geometrice aproape abstracte ale spațiului urban, din geometria arhitecturilor sale moderne. 

Liniile și marginile drepte pot crea imagini de o extremă simplitate.

Am convertit și sintetizat compoziții în care forme geometrice repetitive alternează cu zone liniștite, ce sugerează ordinea și calmul. În același scop, am folosit o paletă restrânsă de culori sau chiar monocromia. Iar prin clar-obscur, volum și valoarea tonală am urmărit să creez profunzimi și să produc iluzia spațiului pe pânza bidimensională.

Aș putea spune că, pictura mea este despre contemplare. Contemplare indusă de structuri și pattern-uri care creează pentru mintea vizuală puncte de interes în același fel cum mandala sau yantra creează pentru meditator.

Într-un fel, pictura mea se aliniază căutărilor mele interioare.

Tot așa cum, în lucrul cu mine însămi, urmăresc să mă debarasez de tot ce nu este absolut necesar, lăsând loc clarității minții – condiție necesară atingerii esenței – pânzele mele sunt “curățate” , simplificate, reduse la părțile fundamentale, oglindind convingerea că dincolo de aparentul haos este ordine.

 

Copyrighted Image